Luc van Gaans maart2015Luc van Gaans

Ik ben geboren op 30 juli 1971 te Roosendaal en kreeg mijn eerste trompetlessen in 1980 aan de Roosendaalse muziekschool. Kort daarna werd ik lid van Harmonie Orkest Roosendaal.

Ik ging studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg in 1992. Ik volgde tijdens de studie privé-lessen bij Eric Vloeimans en Toon de Gouw. Ik studeerde in 1998 af als personeelwetenschapper en werk momenteel als arbeidsdeskundige. Van 1999 tot 2001 volgde ik in deeltijd de conservatorium studie trompet geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium en ontving hoofdvak les van Toon de Gouw en bijvak les trompet klassiek van Raymond Vievermanns.

Ik heb zeer uiteenlopende muzikale invloeden ondergaan. Naast de jarenlange harmonieorkest ervaring kan hier onder andere worden genoemd het Roosendaals Koper Quintet, Vocal Group Nouveau, Salsaband Conclave, diverse workshops geïmproviseerde muziek o.l.v. Paul van Kemenade, Eric van der Westen en Nico Langenhuijsen, de Conservatorium Big band en nog diverse andere ensembles op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Muziek is en blijft een grote passie en rode draad in mijn leven. Ik luister veel muziek van zeer uiteenlopende aard, schrijf recensies voor het huisblad van muziekketen PlatoMania/Concerto/Velvet Music en ik schrijf columns en recensies voor de site www.beatlesfanclub.nl.

Sinds september 2000 ben ik actief als dirigent. Aanvankelijk bij Harmonie Orkest Roosendaal (2000-2014), vervolgens ook bij harmonie Volharding Dinteloord (2007-2014) en momenteel bij harmonie Semper Crescendo (sinds februari 2015). Daarnaast val ik op geregelde basis in bij orkesten in de regio. Sinds de oprichtingsdatum (2014) dirigeer ik het Opleidingsorkest bij Muziekvereniging Roosendaal.

Wendy BellensWendy Bellens

Vanaf mijn 10de ben ik begonnen met dwarsfluit en besefte al vrij snel dat dit mijn passie was. Enkele jaren later speelde ik bij de harmonie ,waar ik tot op heden nog altijd lid van ben. Bij deze vereniging heb ik ook de kans gekregen om als student het jeugdorkest te dirigeren. Op mijn 18de ben ik aan het conservatorium begonnen en heb mijn diploma van docerend musicus behaald op het conservatorium te Maastricht. Enkele jaren later behaalde ik daar ook het diploma van hafa-directie.

Momenteel geef ik les aan de academie voor muziek, woord en dans te Wuustwezel en sinds januari 2014 bij het Centrum voor Muziek hier in Roosendaal. Het leuke van lesgeven is het contact met de leerlingen en de evolutie die ze maken.

Naast het lesgeven dirigeer ik het Variatieorkest van Muziekvereniging Roosendaal.

Als muzikant vind ik het heel belangrijk om zelf ook te spelen. In 2010 is Amicae ontstaan (vriendinnen in het Latijn). Dit is een houtblaaskwartet met 4 collega’s van de Zeeuwse muziekschool. Het is altijd fijn om met leuke collega’s muziek te maken. Met Amicae hebben we al een aantal leuke concerten mogen geven en hopelijk volgen er nog vele.

Rob Sloekers kleinstRob Sloekers

Rob Sloekers (1970) zette zijn eerste muzikale stappen bij de plaatselijke muziekvereniging te Standdaarbuiten (N-Br). Op jonge leeftijd begon hij zijn studie aan het Conservatorium te Den Haag en vervolgde deze aan het Conservatorium te Rotterdam. Rob is afgestudeerd aan het Conservatorium te Rotterdam voor Ha-Fa directie en als docerend musicus Trompet. Hij volgde een Management opleiding voor Culturele Instellingen (MCI) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als Orkestmanager-trompettist was hij van 1996 tm 2012 verbonden aan het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’. Momenteel is hij als projectmanager-producent werkzaam voor het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht.

Rob bezoekt met zijn orkesten met regelmaat de landelijke concertconcoursen. Hij vierde promotie met FCO Bosschenhoofd,  Symphonia  Hoogblokland (1996 en 1999), KNA Schijf (2010) en Harmonieorkest Roosendaal (2012). Rob is momenteel dirigent van fanfareorkest Concordia Krimpen aan de IJssel en de Concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal.