Wendy BellensWendy Bellens

Vanaf mijn 10de ben ik begonnen met dwarsfluit en besefte al vrij snel dat dit mijn passie was. Enkele jaren later speelde ik bij de harmonie ,waar ik tot op heden nog altijd lid van ben. Bij deze vereniging heb ik ook de kans gekregen om als student het jeugdorkest te dirigeren. Op mijn 18de ben ik aan het conservatorium begonnen en heb mijn diploma van docerend musicus behaald op het conservatorium te Maastricht. Enkele jaren later behaalde ik daar ook het diploma van hafa-directie.

Momenteel geef ik les aan de academie voor muziek, woord en dans te Wuustwezel en sinds januari 2014 bij het Centrum voor Muziek hier in Roosendaal. Het leuke van lesgeven is het contact met de leerlingen en de evolutie die ze maken.

Naast het lesgeven dirigeer ik het Variatieorkest van Muziekvereniging Roosendaal.

Als muzikant vind ik het heel belangrijk om zelf ook te spelen. In 2010 is Amicae ontstaan (vriendinnen in het Latijn). Dit is een houtblaaskwartet met 4 collega’s van de Zeeuwse muziekschool. Het is altijd fijn om met leuke collega’s muziek te maken. Met Amicae hebben we al een aantal leuke concerten mogen geven en hopelijk volgen er nog vele.