Luc van Gaans maart2015Luc van Gaans

Ik ben geboren op 30 juli 1971 te Roosendaal en kreeg mijn eerste trompetlessen in 1980 aan de Roosendaalse muziekschool. Kort daarna werd ik lid van Harmonie Orkest Roosendaal.

Ik ging studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg in 1992. Ik volgde tijdens de studie privé-lessen bij Eric Vloeimans en Toon de Gouw. Ik studeerde in 1998 af als personeelwetenschapper en werk momenteel als arbeidsdeskundige. Van 1999 tot 2001 volgde ik in deeltijd de conservatorium studie trompet geïmproviseerde muziek aan het Brabants Conservatorium en ontving hoofdvak les van Toon de Gouw en bijvak les trompet klassiek van Raymond Vievermanns.

Ik heb zeer uiteenlopende muzikale invloeden ondergaan. Naast de jarenlange harmonieorkest ervaring kan hier onder andere worden genoemd het Roosendaals Koper Quintet, Vocal Group Nouveau, Salsaband Conclave, diverse workshops geïmproviseerde muziek o.l.v. Paul van Kemenade, Eric van der Westen en Nico Langenhuijsen, de Conservatorium Big band en nog diverse andere ensembles op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Muziek is en blijft een grote passie en rode draad in mijn leven. Ik luister veel muziek van zeer uiteenlopende aard, schrijf recensies voor het huisblad van muziekketen PlatoMania/Concerto/Velvet Music en ik schrijf columns en recensies voor de site www.beatlesfanclub.nl.

Sinds september 2000 ben ik actief als dirigent. Aanvankelijk bij Harmonie Orkest Roosendaal (2000-2014), vervolgens ook bij harmonie Volharding Dinteloord (2007-2014) en momenteel bij harmonie Semper Crescendo (sinds februari 2015). Daarnaast val ik op geregelde basis in bij orkesten in de regio. Sinds de oprichtingsdatum (2014) dirigeer ik het Opleidingsorkest bij Muziekvereniging Roosendaal.